De Heerlense wijk Heerlerbaan bestaat dit jaar 100 jaar. Dat wordt gevierd met een reeks aan activiteiten, onder leiding van Stichting Heerlerbaan 100. In samenwerking met de stichting organiseren de Vrienden van SCHUNCK*architectuur een wandeling langs een aantal opmerkelijke bouwwerken.

De wandeling vertrekt vanaf 11.00 uur op het parkeerplein bij de St. Josephkerk (hoek Heerlerbaan/Dr. Clemens Meulemansstraat), duurt ongeveer 2 uur en geschiedt onder leiding van twee deskundige rondleiders: Al Kerckhoffs, beleidsadviseur woningbouw en voormalig hoofd Volkshuisvesting van de gemeente Heerlen, en Ton van Mastrigt, stedenbouwkundige en voormalig hoofd Ruimtelijke Ordening en Stadsbouwmeester van de gemeente Heerlen.
De maximale groepsgrootte is 25 deelnemers. Als het aantal aanmeldingen groter is dan 50, dan wordt een tweede ronde ingelast om 14:30u. Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk. Dat kan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..