Klik hier om het parochieblad te lezen.

 

 

+++++++++++++++

We hebben net de gezellige drukte van de carnavalstijd achter ons. Nu begint een tijd voor rust en bezinning, die velen ook zo goed kunnen gebruiken. In de komende Veertigdagentijd, de tijd tussen Carnaval en Pasen, worden in de St. Josephkerk op de Heerlerbaan te Heerlen verdiepingsbijeenkomsten georganiseerd die Christelijke spiritualiteit aanvullen met Indiase meditatietechnieken. Met deze unieke combinatie willen we, met beide benen op de grond, dichter bij onze Bron komen.

Inhoud

Leidraad voor de kruiswegmeditatie is het boek “Putten uit de Passie. Christus’ kruisweg en ons leven nu” van auteur Jacques P.G. Janssen, tevens parochiaan in het parochiecluster Heerlen-Zuid. In een aantal bijeenkomsten worden telkens Bijbelse staties uit het lijdensverhaal van Jezus behandeld en overwogen. Bij iedere overweging wordt gebruik gemaakt van Indiase ademhalingstechnieken uit het land van herkomst van de nieuwe kapelaan Taison Titus.

Deelnemers worden uitgenodigd tot inkeer in zichzelf, tot inspiratie uit het lijdensverhaal van Christus voor het leven van nu, en tot het delen van hun overwegingen met anderen. De bedoeling is dat het laagdrempelig is.

Achtergrond bij het boek

De Passie van Jezus kent de laatste jaren hernieuwde populariteit in de vorm van de jaarlijkse tv-musical The Passion. Hierdoor maken velen kennis met de kruisweg van Jezus in een modern jasje. Met de kruisweg in dit boek neemt Jacques P.G. Janssen de lezer eerst mee naar de bron van het lijdensverhaal in veertien staties. Vervolgens laat hij dit verhaal tot een bron van verdieping worden voor ons alledaagse leven van nu. Het verhaal is 2000 jaar oud, maar de onderliggende thema’s zijn van alle tijden. De auteur nodigt uit om na te denken hoe wij zelf omgaan met zaken als verraad, lijden, angst, onrecht, opportunisme, zwakte, spijt, maar ook: standvastigheid, overgave, geloof, vertrouwen, mededogen, liefde, verzoening. Zo kunnen we putten uit de Passie.

Praktisch

-        De bijeenkomsten vinden plaats in het zaaltje in de kelderverdieping van de St. Josephkerk, hoek dr. Clemens Meulemansstraat / Heerlerbaan op:

o   Zaterdagochtend 4 maart 10:00

o   Maandagavond 13 maart 20:00

o   Maandagavond 20 maart 20:00

o   Zaterdagochtend 1 april 10:00

o   En een volledige kruiswegoefening (alleen de teksten en gebeden) op Goede Vrijdag 7 april 15:00.

-        De bijeenkomsten duren telkens circa anderhalf uur. Er is een uitloop van een half uur mogelijk. De kruisweg op Goede Vrijdag duurt ca. een half uur.

-        Voor de ruimte en de koffie tijdens de bijeenkomsten op de zaterdagen en maandagen wordt per bijeenkomst een vrijwillige kleine bijdrage gevraagd.

-        Er zal gebruik gemaakt worden van een beamer voor de teksten. Wie het beter wil volgen, vooraf zich wil inlezen of achteraf wil nalezen, kan overwegen zelf het boek te bestellen. Dit is niet verplicht. Het is online te bestellen via de uitgever https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=10385 of via de lokale boekhandel.

-        Indien gewenst kunnen deze sessies eventueel los bijgewoond worden. Bij de eerste bijeenkomst zal er wat meer uitleg en achtergrond gegeven worden.

Meer informatie bij Jacques Janssen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-40734883) of kapelaan Taison Titus (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

+++++++++++++++

In het voorportaal van de kerk is overdag altijd de gelegenheid voor het opsteken van een kaarsje en/of een persoonlijk gebed.

Het parochiekantoor is ook gehuisvest in het voorportaal van de kerk maar heeft andere openingstijden namelijk van di t/m vr van 9:00-13:00 uur.

Tijdens deze uren is het mogelijk om binnen te komen en een praatje te maken met een kop koffie of thee.

 

ingang kerk                      voorportaal kerk   

 

 

+++++++++++++++

 
 
 
 
Charles Eyck
 
Glasmozaïek van Charles Eyck eigen collectie St Josephkerk Heerlerbaan
====================

Om in stilte de kruiswegstatie met uw eigen intentie te beleven kunt u deze, tijdens de kantooruren op
di t/m vr tussen 9:00-13:00 uur, komen bezichtigen.

Deken Hans Bouman, 
Parochieraad St. Joseph Heerlerbaan
 
+++++++++++++++