Zaterdag 26 juni 2021 vertrokken wij van verschillende startpunten, per fiets om 9.00 uur vanaf de St. Josephkerk Heerlerbaan, de wandelaars om 10.00 uur vanaf de kerk in Puth en sommige rechtstreeks per auto.  In totaal namen 27 personen deel aan deze pelgrimage uit dekenaat Heerlen.

De Heilige Mis om 11 uur met celebrant kapelaan Rick Blom, met voorbereiding door pater Martin de Korte pastor van de kapel, en de meegebrachte intenties. Een inspirerende gebeurtenis. Na de mis een gezamenlijke lunch, voor koffie, thee en fris was gezorgd met als verrassing zelfgebakken wafels door deelnemers uit landgraaf. Museum en winkel waren geopend.

Ter gelegenheid van de 200ste geboortedag van Pater Karel was in het museum een expositie van een aantal Limburgse kunstenaars, die lid zijn van de Limburgse kunstkring. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de omgeving, maar vooral door het verhaal van Pater Karel. Mooi om te zien en te beleven want het is toch bijzonder dat zo een eenvoudige man, als Pater Karel, zoveel betekent voor veel mensen wereldwijd.

Missionair Overleg Parkstad in samenwerking met de St. Josephparochie Heerlerbaan.  

pater karel kapel munstergeleen bedevaartsoord 1500x558                                              

 

 

 

+++++++++++++++