Proficiat met de geboorte van uw zoon of dochter! Fijn dat u overweegt hem of haar te laten dopen. Welkom!

 

Afspraak maken

Onze parochie kent geen gezamenlijke doopvieringen, maar alleen individuele vieringen. Voor de keuze van een doopdatum kunt u daarom het best direct met de kapelaan of diaken contact opnemen. Hij bespreekt dan met u de mogelijkheden. Doorgaans zijn de doopsels op zaterdagmiddag in de tweede helft van de middag (bv 16:00 uur) of op zondag in het begin van de middag.

De kapelaan of diaken zal tegelijk met u een afspraak maken voor een bezoek bij u thuis om de verdere details en wensen door te nemen.

Kosten voor de doop

Voor initiatiesacramenten (Doopsel - Communie - Vormsel) vraagt de kerk geen geld: financiën moeten nooit een reden zijn om een kind wel of niet te laten dopen. Na de doopviering gaat een collectemandje rond voor een vrije gave.

Waar nog aan te denken valt

Bij de doop horen een peter en meter. Deze moeten minimaal 16 jaar zijn en een van hen is zeker katholiek, d.w.z. gedoopt, toegelaten tot de eerste Communie en gevormd. Heb u één peter of meter is dat al voldoende voor de doop, een ander die dan of peter of meter is hoeft niet persé katholiek te zijn.